Semlor och Isaanfood

  • 20200217_182409
  • 20200217_184042
  • 20200217_183823
  • 20200218_143804
  • 20191130_184619-1024x768-1

Direkt efter skolan äts det alltid mellis, sol och värme suger krafterna snabbt ur barnen och energidepåerna behöver påfyllning innan eftermiddagsaktiviteterna kan ta vid. I bilen på väg hem slukas det drickyoghurt.

Idag överraskade vi dem med semlor vid hemkomst 🙂 Bullarna är egenbakade och mandelmassan hemgjord. Riktigt enkelt faktiskt att göra mandelmassa, bara mixa mandel, äggvita och socker. Då får man den precis så söt som man önskar.

För att maxa godheten så delar vi bullarna och brer mandelmassa och grädde på båda halvorna 😉

Sist från poolen. Idag igen. Fick dra upp lilleman för att tvinga i honom kvällsmat. Han som inte var hungrig slukade en hel vuxenportion chicken cashewnut med ris ?

Det har kommit en hel del barnfamiljer nu när Sverige har sportlov. Otroligt roligt tycker barnen för det kommer lekkamrater. Det planeras redan övernattningar och helgaktiviteter med de nya kompisarna. Men det gör också att det blir svårt att vilja gå och lägga sig i tid på skoldagarna. Lekkamraterna har ju lov, och vi har vardag. Men fram till klockan 20 så leks det för fulla muggar och sen somnar båda gott 🙂

Igår slog vi äntligen till på allas vår favvomat från gatuköket i Ban Kram. SÅ GOTT! 😀 Och så efterlängtat. Isaanfood är vårt favoritkök. Normalkryddat grillat kött som kan doppas i syrligt stark sås, klibbris, grönsaker och som tam thai (papayasallad som kan ätas chilifri eller med så många chilis man önskar).

Vet du inte var du köper Isaanfood? Snett över lilla Tesco Lotus Express vid rondellen vid Sunthorn Phu ligger våran favorit. Mittemot byggvarubutiken TOA. Ser ut så här: