Byarna

Inom några kilometer från Sjuan når du byarna Laem Mae Phim och Ban Kram. Lite längre bort men ändå nära hittar du staden Klaeng och grannbyarna Plong Sawai, Suan Son och Ban Phe i väster. Mot öster blir det färre turister redan i Laem Son längs vägen mot Chanthaburi.

Byarna ligger längs de långa stränderna. Merparten av turisterna är inhemska och kommer med bil från Rayong eller Bangkok. De flesta restauranger, affärer och andra aktiviteter ligger nära strandvägen.

Ban Kram

Ban Kram är den ursprungliga centralorten i området. Det bor och rör sig mycket mer människor här än man först kan tro.

I byn finns en Tesco Lotus Express med överraskande stort utbud. Generellt kan man få tag på det mesta i byn, det enda som egentligen helt saknas är bankkontor.

Det finns ganska många restauranger och gott om gatumat, men håll lite koll på öppettiderna eftersom ganska många ställen enbart har öppet för frukost-lunch eller lunch-middag.

Mae Phim

Mae Phim är väldigt utsträckt längs den vackra stranden. Det finns inget egentligt centrum med allt inom gångavstånd. Vi använder alltid någon typ av fordon för att ta oss dit vi ska.

Längst i öster ligger ett flertal restauranger, några barer, ett kafé och 7/11. Ursprungligen var detta centrum för turismen i området, men efter branden på nyårsafton 2012 och problem med arrenden och kontrakt på senare tid har området tappat en del av sin dragningskraft.

Mellan strandvägen och havet ligger en permanent marknad för fisk och skaldjur.

Vid Mae Phim Plaza, ca 2 km väster om byn Laem Mae Phim, finns ett ganska turistiskt område där man hittar man en del restauranger och VIVA Supermarket i direkt anslutning till två större villaområden och ett flertal lägenhetskomplex.