Militärskeppet HTMS Prasae

Krigsskeppet HTMS Prasae ligger ca 13 km och 20 minuter med bil från Suntorn Phu. Det ligger vacker upplagt vid Prasaeflodens mynning vid byn Paknam Prasae. Hit tar man sig även enkelt med sareng, cykel eller mc. Man passerar nya bron över floden, det är en utflykt i sig med vacker utsikt både utåt havs och inåt land.

Båten har en lång tjänstgöringshistoria från U.S. Navy under andra världskriget ända till Thai Royal Navy och millennieskiftet. Barnen tycker det är väldigt spännande att utforska båten. Man klättrar upp på smala och ganska branta lejdare och får sedan röra sig fritt ovan deck på skeppet.

Sedan något år har man satt skuggtak över gångstråken på båten, men vi försöker ändå undvika dygnets varmaste timmar för det blir väldigt varmt med plåten. Säkerheten har förbättrats något, men vi låter inte våra barn springa fritt.

Det finns oftast en hel del matmoppar att handla mat, dryck och glass från. Sen finns det även restauranger längs vattnet. Vi har en favorit, där har man en (1!) engelsk meny 😛

Det finns toaletter för en billig peng i västra delen av parkeringen, bakom skeppet så att säga. I den östra delen vid rondellen där man kör in finns spång ut i mangroveskogen Tung Prong Thong.

Hitta hit

Google Maps väljer gärna lite konstiga vägar just i detta området och med öppna fordon tar man ogärna omvägar. Vi har skärmdumpat en bra rutt längre upp.

Passa även på att njuta av utsikten från bron, upptäcka fiskebyn Paknam Prasae, thailändskt strandliv vid Laem Son och mangroveskogen Tong Prong Thong. Hela området listas som en sevärdhet i provinsen Rayong.