Kung Krabaen nationalpark – Pink stone

Ca 55 km österut och 1 dryg timme med bil från Sunthorn Phu ligger Kung Krabaen no hunting area som är en nationalpark. Pink stone kallas den även och står utsatt som det på Google maps.

Vägen hit är en upplevelse i sig, Scenic route nr 4036 är en bra väg om man vill uppleva mycket av det thailändska livet och levenet. Så härligt att köra runt och se “det riktiga” Thailand. Hur man lever och hur man bor.

Det kostar att åka in i nationalparker, vi betalade senast 100 baht för bil plus 4 personer. Lite oklart hur prissättningen går till, eftersom foreigners kostar 200 baht styck enligt prislistan och bil 60 ?

I reservatet är det rosa klippor som har en mycket annorlunda form. Det finns även likt en botanisk trädgård där det sitter artnamn på mycket växter.

Det är populärt bland thaifamiljer att åka hit, en del fiskar och andra lagar mat tillsammans. Man sitter på stranden och umgås. Runt varje udde hittar man en fiskare eller två.

Det finns en liten camping här, eller ja ett anvisat ställe att slå upp sitt tält på. Det finns också en liten kiosk, en matsal och ett servicehus med dusch och toa.

En liten aktivitetsbana för de mindre finns också.