Huset

Planskiss över Sjuan

Sjuan ligger i sydvästra kanten av området med grannar åt två håll. Baksidan ligger mot muren och tvärs över gatan ligger en av områdets finaste trädgårdar.

Huset har under 2017-2019 genomgått en omfattande tillbyggnad och renovering.

Huset är 86 m2 inne, fördelat på tre rum, kök med förråd, möblerad hall och två toaletter med dusch. På framsidan finns två uteplatser om sammanlagt 40 m2 under tak. På baksidan finns ytterligare totalt 22 munder tak. 2022 uppförde vi en carport om ca 25 m2 och vid uppfarten har vi slutligen 15 m2 förvaringsyta under tak tänkt för cyklar och strandsaker. Allt i ett plan.

Vi har möblerat och utrustat huset för att upp till sju vuxna skall kunna leva bekvämt en längre period. Det finns också möjlighet att bädda till ytterligare ett eller två mindre barn på halvstora madrasser. Fler barn kan få plats om de sover tillsammans med föräldrarna. Extrasängar till barn och barnstolar går att hyra i området.

Rum

Sovrum 1: dubbelsäng 180 cm bred (6 fot). Garderob. Stort öppningsbart glasparti med utgång till baksidan. AC och takfläkt. Det finns plats för mindre barnsäng bredvid sängen om man flyttar ena sängbordet.

Sovrum 2: dubbelsäng 150 cm bred (5 fot) och enkelsäng 90 cm bred (3 fot). Garderob. Öppningsbart fönster. AC och takfläkt.

Vardagsrum: bäddbar divan 90 cm bred (3 fot) och bäddbar soffa 105 cm bred (3,5 fot). Klädförvaring finns i hallen. 2 stora öppningsbara glaspartier med utgång till altanerna. AC och takfläkt.  Divan och soffa görs enkelt om till sittmöbel dagtid om man så vill. Mycket fri golvyta till lek. TV (37″ LCD) med DVD och mediaspelare (kan ändras om utrustningen går sönder).

Alla rum har innerdörrar så det går att stänga (och låsa) om sig, Alla fönster och glasdörrar har mörkläggningsgardiner. Samtliga ytterdörrar och glaspartier är låsbara.

Brandvarnare i samtliga sovrum, det finns även brandfiltar och brandsläckare i huset samt brandvarnare i fler rum.

Det finns kuddar, täcken och madrasskydd till alla sängar. Vi har även fler uppsättningar sängkläder till alla sängar.

Kök

Kök med matbord för 6 personer, det finns 5 köksstolar och en pall. Dessutom finns det stolar att ta vid möblemangen på altan 1.

Elspis, kyl/frys, vattenkylare (gästen står för sitt eget vatten), vattenkokare, kaffebryggare, smörgåsgrill för toast, våffeljärn, elvisp, mixer och mikrovågsugn. Fristående ugn. Utrustningsnivån skall inte ses som en inventarielista eftersom saker går sönder och byts ut utan bara som en vägledning på utrustningsnivå som fanns då denna text skrevs.

Förråd med utgång till baksidan vid tvättstugan.
Hylla med böcker och spel, för både barn och vuxna.

Uteplatser

Altan 1: Utanför köket. Matplats med 6 stolar. Fläkt.

Altan 2: Utanför vardagsrum. Hörnsoffa med 9 sittplatser och 2 soffbord. Fläkt.

Baksidan: Inte möblerad, men mysig med en thaimadrass eller stol från framsidan. Här finns plats för att vara helt ifred utan insyn.

Tvättstuga

På baksidan finns plats för allt som måste finnas med inte behöver synas. Där torkar vi badkläder, handdukar och tvätt. Frontmatad tvättmaskin med varmvatten, standard i Thailand är annars toppmatad kallvattenmaskin. Gott om torkställningar.

Toaletter

Det finns två badrum med toalett och dusch med varmvatten från en central beredare. Samtliga låsbara innerdörrar kan snabbt öppnas med nycklar som finns i huset.

Fönstren har myggnät.

Badrummen har ingen tröskel men golvet ligger något lägre än huset i övrigt.

Belysning

I alla rum och på uteplatserna finns dimningsbara taklampor. Vidare så finns det en mängd myslampor som kan tändas och släckas automatiskt. Även trädgården har fast belysning som sköter sig själv om man vill.

Parkering

På tomten finns en parkering under tak som rymmer en medelstor bil, eller två familjemoppar. Vi har även parkering under tak för cykel. Det är väldigt skönt att slippa sätta sig på en stekhet sadel eller kokhet bil.

Övrigt

Bredband (WIFI via fiber). Säkerhetsskåp med kodlås som rymmer bärbara datorer  upp till 15″. Duplo i mängder och andra leksaker som barnen får leka med.

Vill man städa själv så finns det flera kvastar och sopskyfflar, skurhink med borste och mopp samt dammsugare.

Hyresgästen disponerar hela huset förutom vårt privata förråd.

I linneskåpet finns gott om handdukar, badlakan, badrumsmattor och sängkläder. Eftersom det finns varmtvättmaskin i huset kan man enkelt tvätta upp både sängkläder och handdukar.

Bilder

Bilderna nedan stämmer med hur huset såg ut den 13 januari 2020, men som i alla hem sker det förändringar nästan varje dag. Tveka inte att höra av er om det är något specifikt ni undrar över.