Flyg

Om du inte redan bokat flyg finns här länkar till de sidor vi brukar utgå ifrån när vi planerar våra resor. Vanligen bokar vi ca 4-6 månader innan avresa. Det gäller även att hålla ögonen öppna efter kampanjer och att ha lite is i magen när man tycker det är för dyrt.

Lågpriskalender

Skall man vara borta mer än ett par veckor så kan man spara mycket pengar genom att vara flexibel med exakta resdagar. De flesta bokningssidor för flyg erbjuder någon typ av lågpriskalender som ger värdefull information.  Prova annars att söka några dagar före och efter den föredragna perioden.

Flygplats

Oftast reser vi ifrån Stockholm (Arlanda), men eftersom skollov och helgdagar varierar lite mellan Sverige, Norge och Danmark så har vi ibland rest från Köpenhamn (Kastrup) eller Oslo (Gardermoen). I synnerhet kring populära restider kan priserna skilja väldigt mellan flygplatserna. Många sparade tusenlappar kan vara värt några extra timmar i bilen. Och står valet mellan några extra timmar i bilen eller mellanlandning så röstar vår familj på bilen.

Övernattning och parkering

Vid avresa brukar vi planera in en övernattning nära flygplatsen. I närheten av alla stora flygplatser går det att boka kombinerad övernattning, parkering och transfer. För oss blir det oftast mycket billigare att övernatta och lämna bilen på boendet än att bara parkera på flygplatsens långtidsparkering.

En del hotell erbjuder tjänsten enbart vid direktkontakt, inte online eller via bokningstjänster. Några av våra favoriter har upptäckts av en slump när man bett om hjälp att hitta till långtidsparkeringen i receptionen. Andra är lite otippade, som ”Bo på lantgård” en natt och låt dem ta hand om bilen.

Visum

Visumreglerna till Thailand har ändrat sig en hel del de senaste åren. Håll koll på datum och antal dagar för er resa. Vid inresa får man 30 dagar. Vill man stanna längre krävs visum i förväg. Har man inte korrekta viseringar så är det inte självklart att man får följa med på flyget till Thailand.

Vår bästa källa till aktuell information är Facebook-gruppen Visum Thailand.