Mangroveskogen Tung Prong Thong

Ca 20-25 min från Sunthorn Phu finns den återplanterade mangroveskogen Tung Prong Thong. Man kan välja att gå från 2 håll, vi har bara gått från HTMS Prasaes parkering eftersom vi gjort dessa 2 utflykter ihop. Det finns sarengtaxis för en billig peng att åka tillbaks med om man går från andra hållet.

Vi har valt att åka båt genom mangroveskogen ut till Golden meadows. Resan dit är fantastisk och man åker både i floder och vid öppet hav. Kostade oss 200 baht för en familj på 4, 100 var för de vuxna och barnen gratis.

Man går först ut på spången och genom den rogivande mangroven. Det finns mycket att stanna och titta på. Man får dock se upp (eller ner…) så att man inte trampar fel eller där det inte finns någon planka. Stormen Pabuk i januari 2019 förstörde en del av spängerna, men enligt uppgift skall de ha reparerats till hösten 2019.

Båtfärden börjar och slutar lugnt och stilla i fina vattenstråk bland mangroveträden, ute vid öppet hav är det lite mera stökigt. Naturen är vidunderlig. Efter ett tag kommer man fram till målet, Golden meadows. Sa Mae Poo står det på en skylt i vattnet.

Här är det dags att gå igen, båtföraren lägger sig och vilar och visar att han har all tid i världen. Här får man se upp, det är stundtals glest mellan brädorna och det växer träd mitt i gången.

Helt magiskt är det! När man är mätt på intryck och utsikt så går man och väcker sin båtförare igen och åker tillbaks.