Noen Nangphaya Viewpoint

Ca 45 km österut och 50 min med bil från Sunthorn Phu ligger Noen Nangphaya Viewpoint. En vacker utsiktsplats med milsvid förtrollande utsikt. Man ser “våra” öar som vi ser från Mae Phim från baksidan så att säga.

Vägen hit är en upplevelse i sig, Scenic route nr 4036 är en bra väg om man vill uppleva mycket av det thailändska livet och levenet. Här ser du på Google maps hur vi åkte senast vi var där.

Man lämnar Rayongprovinsen och åker in i Chantaburiprovinsen. Det är fina vägar med cykelbanor och en hel del trafikljus. Det är kurvigt och backigt och väldigt väl skyltat.

Man åker bla genom räkodlingar, ostronodlingar, odlingslandskap, sumpmark och återplanterad mangroveskog. Lite bilder nedan, knäppta genom bilrutan.

Vid viewpointen finns lite matmoppar och tingeltangel, och helt okej toaletter för 5 baht. Utsikten är gratis och man hamnar som vit västerlänning i många kinesiska och thailändska fotoalbum.

Man håller på att bygga längs den västra sidan av udden, ser ut att bli för de oskyddade trafikanterna.

Parkera kan man göra längs vägen, på toppen eller på 2 stycken grusplaner nedanför backen. Vi brukar välja grusplan, lite lugnare att komma undan från vägen.

För 10 baht per person kan man ta en sarengtaxi från toppen och längst ut på udden. Lätt värt vartenda baht!

Såklart dyker en fotograf upp och tar bilder som man kan köpa. Det fattade vi inte från början, trodde det var ännu en fotogalen thailändare eller kines.

På udden finns en mera fast marknad med enklare mat, drickor och turistkläder.

Vi brukar äta på restaurangen vid grusplanen som inte är ut mot udden. Där är bra mat och trevlig utsikt. Och helt okej toaletter.

Över toppen av hela udden går en enkelriktad väg som utgår från östra sidan. Då kommer mer högt upp till ytterligare en utsiktsplats där det finns en vacker buddhastaty.