Äta hemma

Restaurangen på området erbjuder alltid hemkörning. Enklast är att beställa och betala i restaurangen. Säger man “take home” och sitt husnummer så har det alltid kommit rätt för oss.

Även andra restauranger kan leverera, men det varierar efter säsong och hur stor beställning ni lägger. Ett tips är att alltid fråga ungefär hur lång tid det kommer ta. En thailändare säger aldrig nej, även om det redan är två timmars kö i köket. Om du frågar hur lång tid beställningen kommer ta så har ni en möjlighet att avstå utan att någon förlorar ansiktet.

Nästan alla restauranger erbjuder även take-away. Det är så självklart att de inte skyltar med det. Och de ser inga problem att packa maten för transport. Soppor och grytor får man ofta i plastpåsar med gummisnodd, övriga rätter i någon form av låda med lock.

Vi handlar ofta färdiglagad mat på vägen hem och äter middag med familjen hemma på altanen. Det finns så mycket att välja på från restauranger, matmoppar, grillkök vid vägkanten, matmarknader och affärer.  Det är också lätt att tillgodose olika önskemål genom att handla hos flera. Och resterna brukar inte sällan räcka till lunch nästa dag. En stor fördel med att handla redan färdig mat längs vägen hem är att man kan äta direkt.

I vår närmaste by  (Ban Kram) är det större marknad uppe i backen söndag och tisdag. Nere vid rondellen finns det alltid något stånd öppet, men måndag och fredag är det mer livat. Mest kommers brukar det vara kring kl17 när arbetsdagen är slut för de flesta thailändare. Räkna inte med att kunna handla efter kl19.