
När vi är borta länge så kommer ibland suget efter mat hemifrån. Familjens favoriter lagar vi bäst själva, med lokala råvaror. Dessutom gillar vi att grilla både helt kött, frukt, grönsaker och skaldjur.
Grönsaker från något stånd längs vägen, kött från Tesco-Lotus, Makro eller marknaden och övriga råvaror från lokala butiker som Pattana. Det är få saker som inte går att fixa. Det är dock ingen idé att leta efter krossade tomater eller torkade kryddor, man får helt enkelt stå ut med färska tomater och tillika kryddor…
I huset finns den mesta utrustning som man brukar ha i ett svenskt hem.
Specialvaror för svenska konsumenter finns hos två lokala butiker. Dessutom finns det en butik i Rayong med mer internationell inriktning.
Lite inspiration…
Frukost
- Havregrynsgröt
- Risgrynsgröt
- Bondomelett och prinskorv
- Äggröra, bacon och vita bönor
Middag
- Grillat
- Räkor
- Kamben och revben
- Fläskfilé
- Kycklingklubbor
- Annanas
- Paprika
- Majs
- Svamp
- Fina biffar
- Pasta Bolognese
- Pasta Carbonara
- Rostade grönsaker
- Baconfrestelse
- Köttbullar
- Bakad potatis (förkoka i micron och kör klar i airfryer)
- Råkost (morot, kål, gurka, långböna)
- Räkmacka (koka egna jätteräkor och låt ligga i isad lag något dygn)
















