Om oss

Vägen till Bali Residence

Vi är en ganska vanlig svensk familj med den ovanliga möjligheten att bo i paradiset ungefär tre-fyra månader om året, från slutet av november till mitten av mars. Familjen består av Pontus och Pernilla samt barnen Rasmus och Robin.

När vi inte själva bor i vårt andra hem så har DU möjlighet att göra det.

Vägen till Bali Residence

I samband med föräldraledighet började vi resa i Thailand som familj. Första långresan gav definitivt mersmak. På vår tredje långresa hamnade vi i Mae Phim. Det skulle vara en sista långresa innan skolan tog vid för barnen. Sedan kom vi av en slump i kontakt med svensk skola i området.

Numera är våra barn lika hemma i den svenska skolan i Thailand som i sin ordinarie skola hemma i Sverige. Växlingen mellan skolorna fungerar utmärkt. Pedagoger och rektor har direktkontakt med varandra löpande.

Innan vi tillslut hamnade på Bali Residence har vi bott i flera olika områden i Mae Phim.

Första gången ville vi bo nära havet och hamnade i SeaBreeze. Ett trevligt område, men det saknade lite av det vi sökte. Många enskilda pooler och obegripliga öppettider för restaurangen gjorde av i sökte oss vidare. Visserligen var det gångavstånd till flera andra restauranger, men ingen som passade oss i vardagen.

Andra gången valde vi lägenhet med havsutsikt på SeaView. Förhoppningen var att på balkongen slippa en del kryp. Utsikten är svårslagen, men trots läget vid strandvägen så var det långt till både bra affärer och favoritstranden. Dessutom var det inte sällan ganska livat nattetid med både hög musik och streetrace. Inte så familjevänligt helt enkelt.

Tredje gången hamnade vi på Bali Residence, och där blev vi kvar. Att komma in i gemenskapen på Bali kändes som att komma hem. Plötsligt blev det nästan självklart att leta efter ett eget hus också. Visserligen ligger området inte vid stranden, men på det hela är det inte särskilt långt till något. Och det räcker med en bra restaurang nära för att äta gott.

Sjuan

I ett stort område som Bali Residence med 115 hus finns det nästan alltid flera hus till salu. Vi gick på flera visningar, men hittade inte riktigt det vi sökte. Många hus var väldigt fina, men inte helt rätt för oss. Och det kändes väldigt fel att köpa ett fint och kärleksfullt inrett hem för att börja riva och bygga om.

Andra gången vi på allvar började leta efter hus så fanns det plötsligt flera hus i originalskick. Perfekt för oss och våra idéer.

Tillslut föll vi för vår Sjua. Huset är ursprungligen av modellen “Bali 2”, med tre rum i en huskropp och kök och toalett i en andra separat huskropp. Men det vi såg var visionen med stora altaner, praktisk baksida, extra toalett och nya ljusinsläpp.

Från början var alla hus på området snarlika. Det fanns några basmodeller och till det olika tillval. Efter 10 år är verkligen inget hus det andra likt. Området har fått sin egen föränderliga karaktär. Vårt hus och vår trädgård är nu inget undantag.

Efter ett år av först planering, sedan ombyggnad och tillslut möblering är visionen nästan verklighet. Men som med alla hus så är det alltid något som skall fixas… Och behoven förändras med tiden.

Hemsidan och bloggen

Från början handlade sidan enbart om huset, men i takt med att vi orkar skriva så fyller vi på med material inom andra områden. Dessutom tog vi under 2019 beslutet att i första hand publicera inlägg från vårt liv i området på en egen blogg istället för i sociala medier.

Resultatet har du framför dig. Vi börjar få upp en struktur där hus och gästinformation på ett naturligt sätt vävs samman med inlägg, erfarenheter och tips.

Vi är även åtminstone tidvis ganska aktiva i olika forum. Under våra år i området har vi haft stor hjälp av andra vi mött både online eller i poolen. Över tiden har svaren på väldigt många frågor blivit fasta texter på hemsidan och numera refererar vi ofta dit.

Jämfört med många andra har vi haft snabb och enkel väg till kunskap. Just på Bali Residence finns många med stor erfarenhet som gärna delar med sig på olika sätt. Vi är sällan först med att göra saker och kan ofta luta oss mot kunskap, erfarenheter och kontakter från andra. I samma anda vill vi även bidra till gemenskapen i området, både innanför och utanför murarna på Bali Residence. Om vi inte vet, så har vi numera en ganska bra uppfattning om vem som gör det.

Tveka inte att kontakta oss om du undrar över något.