Trädgård

Trädgården utanför huset från altanen

Vår tomt sträcker sig mellan elstolparna. Utanför det så är det grannarnas tomter. Verkligen ingen trädgård är den andra lik, vilket är något vi gillar och vill bidra till.

Blommor

Vi har nästan helt gjort om trädgården sedan ombyggnaden av huset. Otroligt nog klarade sig nästan alla växter, men den tidigare häcken tog enormt mycket ljus och gav en falsk känsla av insynsskydd.

Nu har vi varvat rödpalmer med bougainvillea för att snarare fånga blickarna där än att hindra dem att nå igenom. Våra bougainvillea blommar i hela färgskalan från djupaste lila via orange och rosa till renaste vitt. Och med bara lite tur får man njuta av plumerians vita blommor precis utanför matplatsen. Vaksamma ögon kan även hitta ljusblå blommor, men de kommer från utlöpare till inramningen vid roten.

I takt med att vi lär känna vår trädgård och hittar inspiration kommer den utvecklas vidare. Det finns så otroligt många fina växter att smycka med.

Försök undvika närkontakt med bougainvillea, den har otroligt vassa taggar som lätt river sår på armar och händer.

Gräs

Gräs är ömtåligt i detta landet, undvik därför i möjligaste mån att gå på gräset. Använd de gångar som finns. Det gäller i synnerhet barn som gärna genar lite både här och där.

Ibland blir gräsmattan väldigt brun efter klippning. Detta en normal följd av att den hunnit växa lite för mycket.

Belysning

Trädgården är försedd med fast belysning av både gångar och en hel del växter. Lamporna skall tändas och släckas automatiskt.

Skötsel

Områdets gräsmattor och gator sköts av Quality Voyage. De kommer regelbundet och klipper alla trädgårdar med både gräsklippare och trimmer.

Trädgården sköts av vår trädgårdsmästare Mr Sompong. Trädgården vattnas ofta under de torra perioderna. Bli inte förvånad om det plötsligt står någon i trädgården eller på baksidan, det är de som sköter om Sjuan. Bli heller inte förvånad om de månar lite extra om gräsmattan. De har vårt uppdrag att hålla den frisk på olika sätt.

Vår trädgårdsmästare har även ansvar för att inte huset eller trädgården skall angripas av skadedjur. I de flesta fall handlar det mest om kontroll, men ibland gör de bedömningen att någon typ av behandling är nödvändig. Det alla är mest rädda för är termiter och myror av olika slag.