Massage

En av upplevelserna vi stark förknippar med Thailand är massage, hela skalan från avslappnade taktil upplevelse till konkreta behandlingsprogram för problem.

I området erbjuds massage både på en del strandställen och på renodlade massageställen. 

Vi försöker hitta en massör vi gillar och sedan fortsätta gå dit regelbundet. Tyvärr har vi tvingats byta några gånger då vår favorit flyttat eller slutat. Det är nästa omöjligt att ge någon generell rekommendation, vissa älskar ställer som vi verkligen undviker.

Strandställen

Den stora fördelen med massage på strandställen är tillgängligheten. Dessutom erbjuder många någon typ av barnpassning för att man helt skall kunna slappna av under behandlingen.

Det är väldigt avslappnande att få behandling till vågornas brus och svalkande havsbris, men ha lite koll på stället för ibland hamnar man väl nära köket eller andra gäster.

Priset på strandställen är oftast högre än på renodlade massageställen.

Massageställen

I området finns ganska många renodlade massageställen. Istället för vågbrus och havsbris brukar det vara avslappnande musik och luftkonditionering.

Det som varit i området länge har ofta hittat sin favorit. Vill man ha hjälp med ett specifikt problem så är ett renodlat massageställe att föredra. De flesta ställen verkar drivas av någon med formell utbildning och diplom på väggarna. Ofta jobbar flera samma lokal. 

Räkna inte med att få tid direkt utan boka i förväg.

Hemma

Det finns även massörer som erbjuder behandling i hemmet, men de som ger professionell behandling brukar inte vilja jobba utan sina bänkar. Fråga i någon av grupperna för aktuella rekommendationer och kontaktuppgifter.