Ankomst/avresa

Vi har en lokal kontakt som sköter om huset och tar hand om våra gäster. Ni kan även boka extra tjänster direkt av dem, så som extra städning, tvätt eller taxi. De har kontor på området men nås även mobilt. Kontakten pratar bra engelska och är van vid skandinaviska turister.

Ankomst

Vid ankomst möter vår thailändska husservice upp vid huset när ni kommer. De lämnar ut nycklar, visar huset, tar deposition och betalt för kommande slutstädning.

Ni läser gemensamt av el- och vattenmätare, båda finns direkt till höger längs gången upp till huset. Ta gärna foto på aktuell mätarställning. Användning och kostnad kan ni enkelt hålla koll på själva. Oftast är det AC som drar mest.

Om ni vill så kan vi hjälpa er med att boka fordon så att det står på plats när ni anländer.

Huset skall vara nystädat, sängarna renbäddade och handdukarna nytvättade när ni kommer.

Gästen före dig har vi bett lämna toalettpapper, tvål och dricksvatten till nästa gäst så att det skall finnas när man anländer. Allt som finns framme är fritt för er att bruka.

Dokumentera och meddela oss omgående eventuella fel, skador eller problem i huset.

Avresa

Vid avresa kommer än en gång kommer vår thailändska kontakt och är behjälplig.

Mätarna för vatten och el läses av, ni debiteras det ni använt. Elen kostar 5 THB/kWh och vattnet 40 THB/m3.

Lämna toalettpapper, tvål och dricksvatten till nästa gäst så att de slipper fixa det direkt.
Det går även bra att lämna torrvaror i slutna förpackningar (burk eller plastpåse), leksaker, strandsaker mm som kan höra till huset. Det kommer alla gäster till nytta.

Tänk på att inte lämna kvar varor i kyl eller frys eftersom det kan dröja innan det städas ifall det inte kommer gäst direkt efter, lämna dem hellre till vakterna eller någon annan gäst i området.

Vår kontakt kommer även inspektera huset för eventuella skador innan depositionen återlämnas.