Poolen

Poolområdet
Poolområdet

Vårt område har saltvattenspool. Detta innebär att vi slipper lukten av klor. Förutom obligatorisk dusch före bad rekommenderar vi att man även duschar efter bad för att få bort allt salt.

Poolen är gemensam för området och löpande underhåll betalas gemensamt av husägarna i området. Vi är rädda om vår fina pool och som gäst hos oss förväntas du ta samma ansvar. Överträdelse av uppsatta regler debiteras den som orsakat skadan.

I poolområdet finns flera skyltar med ordningsregler. Tyvärr behövs de och förvånande många struntar helt i reglerna trots skyltar och information. Respektera alltid aktuell skyltning om t.ex. stängning av poolen. Poolen hålls stängd av en anledning och för er säkerhet.

Hygien

Principen är enkel: poolen skall hållas så ren som möjligt.

 • Duscha noga innan bad, det finns dusch både ute vid poolen och inne vid toaletterna.
 • Använd rena badkläder i poolen, inte underkläder eller träningskläder.
 • Småbarn skall ha badblöja, bajs i poolen kräver sanering vilket kostar pengar och leder till stängning av poolen i flera dagar.
 • Skor, förutom rena badskor, hör inte hemma i poolen.
 • Spola av badleksaker innan ni använder dem i poolen. Sand från stranden sliter på pumpar och sätter igen filtren.
 • Glas och glasflaskor är inte tillåtna i poolområdet. Glassplitter kräver sanering vilket innebär stängning och i värsta fall måste poolen tömmas. Och även om du är försiktig och aldrig skulle ha sönder något så finns det oftast gott om barn som leker. Det räcker med en studsande boll så är katastrofen ett faktum.
 • Bada inte i poolen om du har öppna sår, både för din in och andras hälsas skull. Bakterier ifrån poolen kan ge svårläkta infektioner. Och var och bakterier från sår hör inte hemma i poolen.

Trivsel

Alla skall trivas i och omkring poolen.

 • Poolvattnet är salt och klorerat. Det skall vara i poolen, inte ösas ut på gräsmattan eller i planteringar. Låt hellre barnen leka med slangen på gräsmattan vid huset där vattnet kommer till nytta.
 • Det är väldigt sällan trångt kring poolen. Man varken får eller behöver reservera platser, men man kan självklart låta sina saker ligga medan man äter i restaurangen.
 • Respektera de som bor närmast poolen. Stök och lek i och kring poolen hörs väldigt mycket in till husen kring poolen. En boende vid poolen sa klokt att ”högljudd lek barn kan jag stå ut med, men föräldrar som skriker på barnen är jobbigt”.
 • Respektera andra besökare och deras nyttjande av poolen. Det finns plats för både lek, avslappning och aktivitet.

Träning

Det går utmärkt att simträna i poolen, men det blir många längder. Vi har mätt de två långa raka bitarna i poolen till 15 m och 16,5 m. Lite grovt räknat så ger 71 längder 1 km.

Olyckor händer

Trots badblöja kan det ändå läcka ut bajs i poolen. Om du upptäcker bajs i poolen, oavsett vems det är:

 1. Meddela övriga gäster i poolen att den är förorenad.
  Alla badande måste upp omedelbart. Ta hjälp av andra för att agera snabbare.
 2. Städa upp alla synliga föroreningar.
  Håv eller hink funkar bäst. Töm föroreningar i rabatten. Skölj utrustningen i spolkranen vid duschen innan den tas ner i poolen igen. Mängd förorening och tid innan städning är det som avgör hur länge poolen måste hållas stängd.
 3. Meddela poolansvarig och Quality Voyage, firman som har hand om områdets skötsel.
  Aktuella kontaktuppgifter skall finnas på anslagstavlan vid toaletterna i poolområdet.