Stränderna

Solnedgång i Ao Kai

Inom nära avstånd har du Ao Khai, Mae Phim stranden, Coca-Cola och Chakpong. Upptäck dem och hitta din egen pärla.

Det är mycket prat och frågor om olika stränder i området, men oftast gäller frågorna egentligen olika restauranger. I närheten finns fem längre strandavsnitt och längs dem finns en rad olika restauranger som erbjuder solstolar och parasoller i utbyte mot att man handlar hos dem.

Vi har våra favoriter, men av erfarenhet skiljer sig preferenserna väldigt. Vi väljer också olika stränder efter väder, tidvatten, sällskap och vad vi är sugna på att äta.

På de flesta lite större ställen med västerländska gäster finns toalett och dusch, dock kan det vara bra att kolla så att vattnet funkar just dagen du är där. Inne i själva byn Laem Mae Phim finns det betaltoaletter och duschar på andra sidan av strandvägen som kostar 5-10 THB beroende på ärende.

Vissa strandställen erbjuder även massage. Fördelarna med massage på stranden är tillgänglighet och möjlighet till barnpassning.

En del strandrestauranger erbjuder hämtning till låg kostnad, men de flesta gäster kommer med eget fordon. Till fots blir man begränsad stranden närmast boendet och att gå längre sträckor längs strandvägen är inget vi rekommenderar.

Strandavsnitten bryts av klippor, bäckar, floder och i några enstaka fall bebyggelse. Det går utmärkt att promenera på varje strandavsnitt, men det är inte så lätt att ta sig mellan dem längs vattnet.

Stränderna i sig har lite olika karaktär. Sanden är mer finkornig i öster och lite grövre i väster. Det är även generellt mer långgrunt i öster. De flesta thailändska sällskap väljer stränder där de kan ha bilen riktigt nära.

Var ligger…

Det är inte alltid självklart att hitta till olika strandställen som ligger en bit ifrån strandvägen.

Längs de långa och lättillgängliga strandavsnitten vid Mae Ram Phueng, Suan Son och Mae Phim finns det mängder av småställen, alldeles för många för att kunna lägga in dem på kartan.

Bilder