Skola

Entrén till svenska skolan i Mae Phim

Alfa education, svensk skola i Thailand finns strax utanför Mae Phim längs vägen mot Ban Kram, bara 10-12 minuter med fordon hemifrån. Här har våra barn hittills gjort 3 vintrar och vi rekommenderar det varmt. Skolan erbjuder även förskola och fritidsklubb, vilket kan vara bra både för barnen och föräldrarna vid en längre vistelse. Alfa har öppet hela skolåret och har flera helårselever.

Aningen längre bort, närmare Ban Phe, finns Eastern Swedish School (ESS). Skolan erbjuder skolskjuts från Bali Residence och är på det viset ett kanske mer praktisk alternativ om man vill slippa köra till skolan morgon och eftermiddag. ESS har den senaste säsongerna haft öppet oktober till mars. En fördel med ESS är en starkare koppling till skolan i Sverige eftersom deras pedagoger jobbar nästan halva året i Sverige. En annan styrka är stöd till elever med särskilda behov.

Återkoppling och kontakt med pedagogerna sker främst via Messenger. Pedagogerna i Thailand har direktkontakt med sina kollegor i Sverige och utbyter information kontinuerligt under skolperioden.

Följ länkarna till respektive hemsida för mer information och anmälningsformulär.

Läsåret disponeras lite annorlunda i Thailand med långt uppehåll under sommaren och ett kort lov kring jul/nyår. Detta gör att även kortare skolvistelser i samband med de svenska skolloven är möjliga. Det är väldigt populärt bland barnfamiljer att förlänga i anslutning till höstlov, jullov, sportlov eller påsklov. Kombinerar man skollov, lediga dagar och skola i Thailand så kan familjen utan större problem vara borta 4-6 veckor.

Numera längtar våra barn till sin andra skola och kompisarna där. Skolan är även en fantastisk miljö för dem att skaffa nya kompisar och att få egna upplevelser från vistelsen i Thailand. De har också lärt sig att en del kompisar finns alltid, en del kommer tillbaka men kanske inte varje år och lika länge och en del försvinner men att det alltid finns nya vänner. Som Bamse säger: “främlingar är vänner vi ännu inte känner”.

Undervisningen sker i små grupper och anpassas i hög grad till varje elev. Material och uppgifter hemifrån varvas med aktiviteter i gruppen. Skolan blir snabbt en viktig del i barnens sociala liv under vistelsen i området.