Den thailändska tandfen

  • 20200201_204545
  • 20200202_075720
  • 20200202_075936

Vissa i familjen är mer vana än andra vid lösa tänder.

Mitt i gårdagens myskväll med film så flyger den store sonen upp och iväg. Vad händer? På direkt fråga svarar Rasmus: ”Äntligen! Den lösa tanden MÅSTE ut.”

Vi visste inte ens att han hade en lös tand just nu…

Efter några minuters flinkt grävande med fingrarna har han plockat ut en rejäl mjölktand som stolt visas upp. Efter fotosessionen är det klara besked: ”Pappa, du kan gå nu. Jag måste stå kvar en stund. Det blöder ju.”

Sonen tog även en tur till köket innan han kunde titta film igen. Tanden måste lägga i ett glas med vatten så att tandfen säkert hittar den. För säkerhets skull placerad i diskhon och inringad av tomma toarullar för att undvika missförstånd.

Rasmus känner väl till den thailändska tandfen. Kanske till och med bättre än den svenska. Vårt första år i Laem Mae Phim tappade han sin allra första tand på en eldflugesafari, mitt i mörkret på Klaengfloden. Den var på god väg genom flotten ner i vattnet, alla ombord hjälptes åt att hitta den och allt slutade lyckligt.