Hjälper temlor mot hosta?

  • 20200127_160204
  • 20200127_160211

Det verkar i alla fall storis tro 😉 Jaja, det är iaf gott om energi i grädde och mandel så vi ger med oss och hoppas att den lille hostaren snart blir kry igen. Om ni tänker Corona så är det inget vi oroar oss för här, detta har gått runt på skolan ett tag nu. Lillis hade det nyss. Vanlig hederlig förkylning med hosta och snuva utan feber. Går över på några dagar. Hade vi inte läst svensk media hade vi inte vetat om Coronaviruset 😉

Vi nonchalerar såklart inte riskerna, men vi är rätt långt (över 3 timmars flygning från Bangkok) från Wuhan och här är inte så turistigt att kineserna är här. Vi besöker heller aldrig några djurmarknader. Vad man verkar veta i nuläget så smittar det djur – människa. Så som vi förstått det så drabbar det äldre och redan sjuka värst, det är inom dessa kategorierna man avlidit till följd av smittan. Trafiken däremot, den dödar både hemma i Sverige och här i Thailand. Men med sunt förnuft och lugn så kommer man långt. Säger som Stina skrev i ett av hennes hajking-inlägg: skulle man oroa sig för alla risker här så borde man nog valt Norge som longstay. Fast jag hade väl ramlat ner för ett fjäll eller nåt… ?

Så här skriver SOS International:

Antalet smittade i Thailand stiger men ligger långt från Kinas nivåer, där viruset sprider sig från storstaden Wuhan. De allra flesta som smittats av viruset har antingen varit i Wuhan eller haft kontakt med någon som har varit där.

Just nu är det högsäsong för resor till Thailand och SOS International uppmanar resande att hålla sig till gängse förhållningsregler om hygien samt följa de lokala myndigheternas anvisningar.

Det nya viruset är en del av den så kallade coronafamiljen, som är en samling av många olika virus. Det var ett coronavirus som för 17 år sedan resulterade i utbrottet av sars, som dödade över 700 personer och gjorde omkring 8000 människor sjuka i 26 länder.

Symptomen på det nya coronaviruset är feber, hosta och andningsbesvär.

Goda råd för att undvika infektioner:

• Undvik närkontakt med personer som är förkylda eller har influensaliknande symptom
• Håll god handhygien genom handtvätt eller handsprit
• Ät enbart genomstekt eller kokt mat
• Hosta och nys i näsduk eller i armbågen

WHO har aktuell statistik om Corona. Den följer vi också för att hålla oss uppdaterade.

1 svar

  1. Stina allenheim.blogg.se skriver:

    Haha älsk på att du citerade mig.
    Nä ingen idé o noja sig, jag har mer otur i Sverige ??