Korvar man måste prinsa

När jag hör korv tänker jag först på Tyskland som dess förlovade hemland, men frågan är om inte Thailand kommer in som i varje fall god två. Det finns väldigt många varianter på korv och smaken är det verkligen inget fel på. Man får dock vara lite uppmärksam på hur de är kryddade. Samma typ av korv i snarlikt märkta förpackningar kan vara snällt okryddade eller fullproppade med chili.

Dagens frukost blev en variant av bondomelett med prinskorv. Omeletten, som har blivit något av en favorit, görs med lök och morot som fyllning. Och korven den måste man “prinsa” för att den kommer i ett skinn av plast som lättast tas av genom att snitta toppen på varje korv.

Till vardags äter vi nästan alltid havregrynsgröt till frukost, men på helger och nu under jullovet tar vi ut svängarna lite mer. Då kan de bli risgrynsgröt, äggröra med bacon och vita bönor eller varma mackor. Det är ganska sällan det blir te och smörgås här.