Vi saknar er…

Vi är ensamma i huset igen sedan drygt en vecka. Efter flera veckor med fullt hus och fler att ta hänsyn till så känns det riktigt öde i Sjuan. Dessutom märks det tydligt på köksbänken nu när svärmor och svägerska inte längre tävlar om att diska…

Vi har ingen diskmaskin, och det är ett medvetet val. Vi har hyrt boende med diskmaskin flera gånger och den har då mest använts som diskställ. Dessutom skulle vi i vårt kök förlora en vask och ett bra köksskåp om man gör plats för en diskmaskin.

Normalt handdiskar vi själva två gånger om dagen, annars tar glas och tallrikar slut. Dessutom blir det ju bara ännu mer att diska om man väntar. Jämfört med hemma i Sverige går det betydligt smidigare. Dels har vi gjort bra plats för rejäla diskställ och dels gör det inte så mycket om man skvätter ner lite.

En riktigt bra sak i vårt kök är att det finns varmvatten direkt i kranen. Det är ingen självklarhet i Thailand där det oftast sitter en genomströmningsberedare i varje dusch och kök av västerländsk typ inte alltid är gjorda för att användas.

Den riktigt uppmärksamme kanske undrar över våra två blåa diskborstar? Det är ytterligare en sak vi släpar från Sverige. I Thailand diskar man med svamp. Och visst går det att köpa diskborstar, men enligt vår erfarenhet är de både dyra och dåliga. De blåa borstarna från DeLaval är helt enkelt bäst och handlas hemma på Granngården. I Sverige räcker det oftast 2-3 år, här börjar de bli slitna redan efter två säsonger.