Nit Optic

  • 20191129_095310

Fick tips i Ban Phe gruppen på Facebook att Mr Nit som har Nit Optic bredvid vår bank i Ban Phe, han har små instrument och hade fixat en tjejs hörapparatinsatser när de gått sönder för nåt år sedan. Lät verkligen lovande! Man säger inte nej i Thailand, man fixar det mesta. Och gör man inte det så gör dennes kompis det. Osv. Det mesta går att lösa med enkla medel.

Jag har hörselnedsättning och tinnitus på båda öronen och är i stort behov av mina hörisar för att fungera normalt. Enkelt uttryckt så saknar jag bas på ena örat och diskant på andra. Som min audionom sa en gång: man är född att höra i stereo och allt annat ger problem. Det är väldigt läskigt att bara ha förstärkning på ena örat kan jag berätta. Och ha noll koll via andra örat. Ser ut som en vimsig jordekorre när jag letar efter var ljuden kommer från 😛

Jag fick via mina sidor på 1177 tag på audionomen redan i tisdags när den gick sönder, och han har beställt nya proppar till båda öronen eftersom de verkar sköra efter 4 års användande. De skickas hit till Sjuan, frågan är ju bara när de anländer… Men alltså, vilken service! Det ironiska i det hela är att jag skulle fått nya proppar i titan veckan innan vi åkte, men nån strejk ställde till det så de försvann nånstans på väg till Sverige, oklart var. Hade jag haft de i titan hade detta med största sannolikhet inte hänt.

Åter till Mr Nit, vi var lite tidiga för Mr Nit hade inte kommit ännu. Men tjejen tog hörapparaten och bad oss återkomma när Mr Nit kommit vid 10. Vi åkte och handlade och tog en tur till Mr Nit på väg hem istället. Han hade kollat på den och skulle nog kunna lösa det, men han hade optikkunder så om vi kunde vänta ”a minute”. Det vet man ju efter 8 longstay i landet att det kan ta både halvtimmar och timmar, för man säger inte nej utan bara: jag tar dig när jag har tid. Vi föreslog imorgon och Mr Nit sken upp och tackade. Så resultatet får vi återkomma med.