Sportlov och plan B

  • 300979098_159ce7583e_b
  • Bridge on the river kwai, Kanchanaburi province,Thailand.
    Bridge on the river kwai, Kanchanaburi province,Thailand. Line Railway World War 2, Death Railway
  • 3183505622_4e16a5d091_z
  • ayutthaya-temple
  • wat-chai-wattanaram-measure-ayutthaya-thailand-miss-buddhism
  • angkor-wat-temple-twelfth-century-cambodia-asia
  • SONY DSC

Vi har en sportlovsresa bokad nästa vecka till Vietnam och Ho Chi Minh City. Med flyg. Den blir inte av eftersom läkaren som förväntat satte flygförbud på sjuka öron som inte vill läka. Då får vi ta till plan B. Vi har bara inte kommit på vad det är ännu… Finns så mycket att se och göra.

Vi måste ut ur landet senast den 23e februari, det vet vi. För då går vårt förlängda uppehållstillstånd ut och våra 90 dagar i landet tar slut. Och vi får inte komma tillbaks före 14 februari, det vet vi också eftersom vår hemresa är den 14 mars och vi bara får uppehålla oss i landet i 30 dagar utan visum. Och sportlovet när barnen är lediga är vecka 7. Och vi har återbesök hos doktorn den 11e februari. Många hänsyn… Planen från början var att ha en semester på semestern när barnen är skollediga och samtidigt få till det med nya uppehållsdagar. Det ser dock svårt ut när alternativet flyg inte finns längre.

Eventuellt blir det en tur till Kambodjanska gränsen ca 2 timmar härifrån, och bara vända vid gränsstationen. Men hur kul är det? Sitta i bil i 5 timmar bara för att man måste.

Har inte hittat någon ännu som kör från oss och in i Kambodja. Tanken var i så fall Siem Reap och Angkor Wat. Men vill inte åka 3-4 timmar till bussarna i Bangkok för att åka tillbaks typ 8 timmar samma väg mot Kambodja.

Jag spånar på en roadtrip till Ayutthaya och River Kwai med den berömda bron på sportlovet. Och Kambodjanska gränsstationen som en separat utflykt helgen efter sportlovet.

Någon som sitter inne på ett bra tips ut ur landet där åkandet innefattar bil, båt eller tåg? 🙂