Vad heter vattenlås på thailändska?

  • 20200106_090518
  • 20200106_092515

Som husägare får man lite då och då visa sin mer händiga sida. Efter dagens morgonbestyr rapporterade hustrun att vattenlåset på ena toaletten läckte. Självklart läckte det inte när jag testade, men pölen på golvet och droppar på rören visade tydligt att något inte stod rätt till.

Jag rev snabbt ner vattenlåset i smådelar och det var nästan helt igenproppat med hår och annat äckel. Lätt fixat tänkte jag, spolade rent och monterade ihop allt igen.

Tyvärr får man aldrig vara glad länge, när jag testade droppade det på flera ställen. Bäst att dra åt lite till då. Just det uppskattade inte rördelarna, plötsligt krackelerade allt…

Lyckligen hade vi lite överblivna delar från tidigare husfixande liggande i förrådet, men senare idag får jag nog ta reda på vad vattenlås heter på thailändska.