Kokosglass på Beach road

  • 20181205_165205
    Njutning
  • 20181206_083133
    Gott!
  • 20181205_164809
    Kokosglassmoppen

Vi åker rätt ofta till Beach road för att äta kokosglass, tar en omväg på väg hem eller när vi är på väg någonstans. Vi älskar kokosglassmoppen! Känns igen på välvt blått tak.

Beach road befolkas på helgerna av thaifamiljer från både närområdet och från tex Bangkok. Det är massvis med cirkulerande matmoppar och badleksaksmoppar. En del familjer har med sig egen grill och många har musik med sig i form av bilens stereoanläggning. Man dukar upp och äter, badar och bara njuter. Det är ett vimmel av folk och väldigt trevligt.

Vi har ätit hos kokosglasskillen så många gånger att han vet vår beställning, den varma majsen i ett glas bredvid 🙂 Ibland har han även gjort smaksatt glass, då kan man ta 50/50.

Man kan få glass i bägare, i rån eller i en varm baguette. Glassen toppas med varm sockrad majs om man vill. Barnen här vill dock njuta av glassmaken, men eftersom de även gillar majs så tar de den bredvid. 20 THB kostar det, samma pris för alla oavsett nationalitet. En del kör med thaipriser och farangpriser, men inte vår glasskille.