Grillat och Som tam

 • Som tam
  Som tam
 • Grillstället
  Grillstället
 • Uppdukat
  Uppdukat
 • Smaskens!
  Smaskens!

Vi gillar Isaanfood och har ett favoritställe i vår närmsta by Ban Kram där vi tar hem mat från flera gånger i veckan. Namnet på stället har vi ingen aning om, det står enbart på thai och de pratar knappt någon engelska. Men gott är det! Och de är så glada när vi kommer.

Inte många faranger som hittat dit än, men de vi tipsat gillar det 🙂 Vi hittade dit av en slump efter att ha sett deras jätteskorsten och blev nyfikna på vad de tillagade där.

Grillat fläsk och grillad biff i helt stycke som skivas upp och en stark sur sås kallad Jaew till att doppa i. Köttet är kryddat så alla kan äta det, såsen väljer man själv om man vill nyttja. Och så vår älskade papayasallad Som tam till det! Salladen görs på beställning och man kan få den precis i sin egen styrka, eller ingen styrka alls. Sticky rice och grönsaker i form av gurka, långböna, vitkål och thaibasilika serveras till.

2 svar

 1. Ove skriver:

  Hej!
  Sugen på att prova matstället i Ban Kram. Kan du förklara närmare var det ligger?

  • Pernilla skriver:

   Hej! Vad kul! Det ligger snett över TOA i Ban Kram. De har köket ut mot gatan, deras stora grill och skorsten sticker ut bland de andra köken.