Höstens första ordentliga snöfall

 • Vår lilla vagn
  Vår lilla vagn
 • Fabriksbutiken
  Fabriksbutiken
 • Glögg
  Glögg
 • Göta kanal
  Göta kanal
 • Glögg
  Glögg
 • Ljust och härligt
  Ljust och härligt
 • Kommit en del
  Kommit en del
 • Vitt landskap
  Vitt landskap
 • 76686347_10158991688338032_5663802523178237952_o
 • Snömössor
  Snömössor
 • Grattis!
  Grattis!
 • Radhuskorv
  Radhuskorv
 • Tårta nr 1
  Tårta nr 1
 • Tårta nr 2
  Tårta nr 2
 • Saffransbulle
  Saffransbulle

Höstens första ordentliga snöfall började falla igår kväll och har sen sakta fallit. Det blev åtminstone ljust och fint, och barnen nöjda med att få snö innan vi far mot värmen. De ville ut och leka redan vid midnatt, men här på småländska höglandet brukar snön ligga kvar så de nöjde sig med att beundra den och sedan leka ute efter en god natts sömn.

Det blev en värmande kanna glögg till kvällsmyset, glögg uppskattas av oss alla 4 och glöggkryddor är sak vi skall ha med oss ner till Sjuan i år. Vi har aldrig gjort egen, men det skall nog gå bra på thailändsk saft, fruktjuice eller ”red” som de kallar sitt sk rödvin som är jäst röd saft typ. Lussekatter gör vi en hel del under vintern, tjuvstartade med köpta igår.

 

Igår åkte vi på en utflykt till Ljungsbro när vi ändå skulle till Linköping och handlade ”lite” godis att ha med till Thailand. Juleskum och saltlakrits är inget man hittar i våra butiker nära Sjuan. Och DET klarar vi oss inte utan 😀 Göta kanal låg ödsligt öde och var nästan helt tom på vatten. Reparationer pågår, då tömmer man kanalen.

Helgen har annars gått i prinsesstårtans och korvens tecken, 2 kalas/fester för våra grabbar har hållits. En i efterskott och en i förskott. Och idag söndag säger vi grattis till alla pappor!