Vem är du, vem är jag?

  • 20200222_125246

Hej! Är du ny här på bloggen? Undrar du vem vi är? Det kan vi förstå.

Vi är en familj på 4 som gör vår åttonde vinter och thaimout i Thailand, den sjätte i Laem Mae Phim. Mamma Pernilla, Pappa Pontus och barnen Rasmus och Robin.

Barnen är 8,5 och 10 år och går på ESS-skolan för andra året, tidigare gick de på Alfa-skolan i tre år. Det funkar superbra med skolan här.

Vi vuxna jobbar tillsammans inom egna företag inom den gröna näringen hemma i Sverige och jobbar aktivt ute ca 8 månader om året, och gör vår årsarbetstid och en hel del därtill under denna period. Resterande tid tillbringas i vårt älskade Sjuan som vi köpte som ett renoveringsobjekt lucia 2016. Vi har renoverat huset grundligt och byggt till det i omgångar. Här samlar vi kraft och tankar energi inför kommande bärsäsonger.

Vi har under denna senaste resan som började i slutet av november bloggat om vår vardag. Det är många barnfamiljer som frågat hur det är att bo här, hur det funkar med skolan osv. Så vi har helt enkelt gjort en liten resedagbok av det hela. Vi har alla varit nya här, och vi delar gärna med oss av våra kunskaper och erfarenheter om området.

Du kommer märka att vi gillar att grilla, äta risgrynsgröt, skugga och allt med kokos. Plus en hel del mer… Hoppas du gillar vad du läser. Fråga oss gärna om du undrar över något! Och lämna gärna en kommentar under inläggen.