Annan solvinkel

  • 20200219_182024-1
  • 20200219_182026-1
  • 20200219_182341

Områdets pool kl.18.30. Vi är sist därifrån som vanligt av barnfamiljerna 😉

Solen står högre om dagarna nu och tar en lite annan bana. Även kvällssolen beter sig lite annorlunda. Under vintern tar solen en bana från öster till väster via söder, nu skiftar den snart mot att gå öster-norr-väster. Det ger andra skuggor och annan svalka.

Sånt här är viktigt för oss som jobbar inom den gröna näringen hemma, vi vet precis hur solen går och vilka fält den tar i vilken vinkel och hur det mognar på de olika fälten och även på de olika delarna av ett fält. Vi planterar olika sorters plantor utifrån dessa faktorerna. Så det håller vi koll på även utomlands, lite yrkesskadade 😛

Det är fortfarande ca 12 hrs dagsljus här, det tackar vi för. Ljuset är ett av våra största incitament till att befinna oss här om vintrarna, vi är piggare helt enkelt ? 

Det blir även varmare och varmare nu. Under vintern ligger en normal dagstemperatur på 32 grader, nu är det 34 och mer kommer det bli.

De olika sorternas Plumeria runt poolen är så vackra nu, denna doftar dessutom ljuvligt.