Tempelbesök med skolan

  • 83917635_1082584352120688_2355238715120418816_o

Här i Thailand är buddhismen och Buddha ständigt närvarande. Även om man inte är troende buddhist, så ser man inte helt sällan på livet och döden med ett buddhistiskt synsätt.

Igår skulle hela ESS-skolan på studiebesök till ett närliggande tempel. De förberedde dagarna innan med att lära sig om denna religion, om vad den innebär och hur man ser på saker och ting.

Så här skriver man på sin Facebooksida: “Igår var hela skolan på besök i ett tempel där vi fick en mycket spännande upplevelse och lära om Buddhismen och Buddhas liv. Böcker i all ära- men samtidigt fantastiskt vad ett upplevelsebaserat lärande ger!”

Bild från: https://www.facebook.com/easternswedishschool/

Båda barnen var rejält taggade, det var spännande. Tempel finns överallt i detta landet, de är så vackra och mäktiga. Barnen var nöjda med att ha fått en insyn i detta. Hemma i Sverige har man varit i svenska kyrkan och gått påskvandring och sett julspel som ett inslag i att lära sig mer om kristendomen.

Robin har fått en Thailandsbok med sig från hemskolan, en skrivbok där hans pedagog klistrat in små lappar med saker som rör Thailand som han skall svara på. En av sakerna han skall skriva om är just tempel och religion. Så nu blir det skriva av 🙂

Lite läskigt hade det varit att titta på en sedan 13 år död munk, men också fascinerande. De har tidigare varit och sett Bockstensmannen på Varbergs fästning och det var lika läskigt men intressant. De kände sig modiga som vågat båda gångerna.

2 av pedagogerna har bloggat om besöket: Therese, Robins lärare och Ida, förskolelärare. Kolla in där för mer text och för bilder.