Trädgårdsfixande

  • 20200116_100611
  • 20200116_1006340
  • 20200116_112728
  • 20200116_114524
  • 20200116_201112

Vår trädgårdsmästare har lite egna idéer, när vi kom ner i höstas stod det tre nya växter i trädgården som vi inte avtalat. Han har säkert placerat dem där av ren omtanke, men vi gillade inte riktigt resultatet. Eftersom han sköter trädgårdarna som vore de hans egna så kan det vara lite känsligt. Idag kom vi på exakt var de borde stå och hur vi då skulle kunna ha kvar dem så att han inte förlorar ansiktet gentemot oss.

Visa av tidigare erfarenheter så började vi själva med att mäta, markera och klippa bort en del växter för att göra plats. Det är mycket lättare att förklara om man kan peka och visa exakt vad man vill. Trädgårdsmästarens engelska är ungefär lika bra som vår thailändska…

Ibland går förändring snabbare än väntat. Jag hittade trädgårdsmästaren hos en granne på andra sidan området och visade med teckenspråk att vi behövde hjälp hos oss. Jag hann knappt hem innan han och en medhjälpare dök upp. Och mindre än 30 min senare så var fyra växter flyttade och alla hål igenfyllda.

Resultatet? Precis som vi önskat. Nu har vi åter fri sikt från soffan till trädgårdsgången. Och våra blommande bougainvilleor skyms inte av växter precis intill huset. Helst skall allt inom 1,5 m från huset stå i kruka så man lätt kan vrida, flytta och byta ut. På sin nya plats gör de ganska höga växterna även nytta som lite insynsskydd.

Nu återstår att se om han uppfattade min beställning av kantsten också…