Grillat är godare
Vi grillar gärna, ofta och mycket, både i Thailand och Sverige. Exakt vad vi grillar skiljer sig dock en hel del.
Här i Thailand blir det oftare räkor och frukt än rejäla biffar. Just denna gång chansade vi på 1,5 kg mediumstora räkor. För att underlätta på grillen brukar vi sätta dem på grillspett. Lite oklart hur vi lyckades, men efter middagen hade fem vuxna ätit slut på allt utom en ynka räka.
En annan klassiker på grillen här är kycklingklubbor, både stora och små. Vi handlar dem oftast i lösvikt på Makro, men även de mindre och färdigpackade på Tesco Lotus Express funkar utmärkt. Vi torrkryddar dem helst med någon blandning hemifrån, en av få saker vi alltid packar. Kryddor väger ju ändå inget…
Just denna gång hade vi även fläskfilé, ostronsvamp, paprikor och minimajs på grillen. Lite trångt, men med planering och tålamod blev det middag till sju personer.
Pommes frites och ostsås är självklara tillbehör. Vi har ännu inte vågat fritera hemma, istället kör vi pommes i ugnen. Vi brukar köpa hem färdiga storpack med 7 mm ”shoestring” från Makro. Dessa häller vi i långpanna med lite olja och kör vi i ugnen på 220°C.
Grillen kommer från vårt lokala ÖoB (plastmannen, kinesen, etc. kärt barn har många namn). Grillkol och tändved likaså.