Vad är så bra med Thailand?
Det vi uppskattar mest med landet är gästvänligheten och maten. Och klimatet såklart. Att det är 12 timmars dagsljus varje dag gör oss piggare och gladare. Det vi uppskattar med vår region Rayong är lugnet och att det bor thailändare här, inte enbart turister.
Vi har haft vårt hus Sjuan i 3 år och renoverat och gjort om det till vårt. Huset som är rätt nytt med våra mått sett, vårt hus i Sverige är byggt 1949. Sjuan är byggt 2008 och var vid köpet i originalskick. Något som man i Sverige skulle kalla renoveringsobjekt med möjlighet till att utforma det efter eget tycke och smak. Passade oss perfekt!
Denna vinter, vår 8:e vinter i Thailand, har vi inga planer alls med huset eller vistelsen! Mer än att äta kokosglass, det är ett måste. Annars är det lugn, ro, återhämtning, familjetid, soluppgångar, solnedgångar, bad och bara vara. Vi får ner delar av familjen i december och deras önskemål är också lugn och ro och tid tillsammans.
Vi spelar mycket spel, vi grillar och barnen cyklar inom området. Slingan runt är 800 meter, finns alltid nån lekkamrat att hoppa av vid. Bäst av allt är att in/utfart är bevakade så inga barn släpps ut av Noi och de andra vakterna. Man vet att barnen är inom området.
- Kokosglass
- Bad
- Förvunna diamanten
- Skipbo
- Grillning
- Cykling
- Soluppgång
- Solnedgång
Sen maten, oj vad vi saknar vissa rätter! ”Thaimat” i Sverige är mer ett asiatiskt hopkok, det är inte de rätter våra thailändska vänner lagar. Vi suktar efter Som tam, Larb hos Mr Wong, Pad kha praow på Bali, Ginger chicken och Yellow curry prawn hos Bee happy, Kycklingnudelsoppa hos Phons eller Ton-Aor, Hot pot och grillade köttsallader hos Linda Isaan, gatuköksmat och moppemat, fatserveringar där man plockar det man vill ha och Chef Kriengs massaman.
- Ginger gai
- Massaman gai
- Fatservering Ban Phe
- Gatuköksmat
- Yellow curry prawn
- Larb moo
- Gai + Som tam
- Gai noodle soup
- Pad kha praow
- Hot pot
- Fatservering Laem Son
- Chef Krieng i fin tröja