Vad är så bra med Thailand?

 • Fatservering Laem Son
  Fatservering Laem Son
 • Kokosglass
  Kokosglass
 • Fatservering Ban Phe
  Fatservering Ban Phe
 • Hot pot
  Hot pot
 • Pad kha praow
  Pad kha praow
 • Life is short
  Life is short
 • Gai + Som tam
  Gai + Som tam
 • Chef Krieng i fin tröja
  Chef Krieng i fin tröja
 • Skipbo
  Skipbo
 • Cykling
  Cykling
 • Gai noodle soup
  Gai noodle soup
 • 48995904_309874279626065_6321559700655570944_o
 • Solnedgång
  Solnedgång
 • Ginger gai
  Ginger gai
 • Yellow curry prawn
  Yellow curry prawn
 • Gatuköksmat
  Gatuköksmat
 • Massaman gai
  Massaman gai
 • Fruktfat
  Fruktfat
 • Larb moo
  Larb moo
 • Förvunna diamanten
  Förvunna diamanten
 • Som Tam
  Som Tam
 • Bad
  Bad
 • Grillning
  Grillning
 • Soluppgång
  Soluppgång

Det vi uppskattar mest med landet är gästvänligheten och maten. Och klimatet såklart. Att det är 12 timmars dagsljus varje dag gör oss piggare och gladare. Det vi uppskattar med vår region Rayong är lugnet och att det bor thailändare här, inte enbart turister.

Vi har haft vårt hus Sjuan i 3 år och renoverat och gjort om det till vårt. Huset som är rätt nytt med våra mått sett, vårt hus i Sverige är byggt 1949. Sjuan är byggt 2008 och var vid köpet i originalskick. Något som man i Sverige skulle kalla renoveringsobjekt med möjlighet till att utforma det efter eget tycke och smak. Passade oss perfekt!

Denna vinter, vår 8:e vinter i Thailand, har vi inga planer alls med huset eller vistelsen! Mer än att äta kokosglass, det är ett måste. Annars är det lugn, ro, återhämtning, familjetid, soluppgångar, solnedgångar, bad och bara vara. Vi får ner delar av familjen i december och deras önskemål är också lugn och ro och tid tillsammans.

Vi spelar mycket spel, vi grillar och barnen cyklar inom området. Slingan runt är 800 meter, finns alltid nån lekkamrat att hoppa av vid. Bäst av allt är att in/utfart är bevakade så inga barn släpps ut av Noi och de andra vakterna. Man vet att barnen är inom området.

 

Sen maten, oj vad vi saknar vissa rätter! “Thaimat” i Sverige är mer ett asiatiskt hopkok, det är inte de rätter våra thailändska vänner lagar. Vi suktar efter Som tam, Larb hos Mr Wong, Pad kha praow på Bali, Ginger chicken och Yellow curry prawn hos Bee happy, Kycklingnudelsoppa hos Phons eller Ton-Aor, Hot pot och grillade köttsallader hos Linda Isaan, gatuköksmat och moppemat, fatserveringar där man plockar det man vill ha och Chef Kriengs massaman.