Huset och området

Rayongprovinsen är ett bördigt område med mycket odling och många små verksamheter. Den inhemska och asiatiska turismen är en viktig inkomstkälla samtidigt som den västerländska är ganska omfattande med aldrig blivit dominerande.

Förhoppningsvis stillar vi några av dina funderingar och frågor kring både huset och området Laem Mae Phim. Och kanske även väcker en längtan och lust att själv uppleva vårt paradis.

Laem Mae Phim

Laem Mae Phim är en mysig fiskeby på Thailands fastlandskust öster om Rayong. Byn ligger 18 mil och ca 2 timmar med bil från Suvarnabhumi Airport (BKK), Bangkoks internationella flygplats. Flyger man vid lunch från Arlanda kan man ligga vid poolen eller på någon av stränderna nästa förmiddag.

I Laem Mae Phim är fortfarande de flesta turister från Thailand. Många strandrestauranger har enbart skyltar på thailändska och råvaror från havet. Det är heller inga problem att får västerländsk mat eller kaffe, oavsett om man vill ha svenskt bryggkaffe eller italienskt med mjölk. Det finns det stort utbud av riktigt bra restauranger för alla smaker.

Stränderna är långa, lättillgängliga och utan trängsel. Från stranden ser man flera mysiga öar där den största är Koh Samet som lätt nås med båt eller färja från Ban Phe.

Förutom bad och strandliv finns det massvis av aktiviteter i området, från matlagningskurser och akvarier till dykskola, kitesurf och golf.

Mest liv och folk är det på thailändska storhelger och vårt nyår, i Thailand missar man ogärna en möjlighet till fest. För det mesta råder dock lugnet som vi älskar.

Sjuan

Huset är vår fristad från höstmörker och vinterkyla, men området har stabilt klimat och passar för semester alla årstider. Bostaden går att hyra under de perioder vi själva inte har möjlighet att resa. På bokningssidan kan du se om huset är tillgängligt den period du är intresserad av.

Sjuan är verkligen vårt andra hem, men samtidigt genomtänkt och anpassat för att även komma andra till glädje. Exempelvis så har vi mängder med Lego Duplo och andra leksaker, fritt att använda för hyresgäster.

Vi är fyra i familjen men har ofta gäster i huset, två vuxna par och 3-4 barn funkar utmärkt längre perioder. Med stora umgängesytor blir vårt hus sällskapets självklara samlingsplats.

Efter omfattande renovering och ombyggnad satsar vi vi nu mer på heminredning och utsmyckning. Eftersom det är ett hem så blir det heller aldrig klart.

Huset är både djur och rökfritt.

Bilder säger mer än tusen ord, klicka gärna vidare till sidan med aktuella bilder och  detaljerad beskrivning av huset.

Planskiss över Sjuan
Planskiss över Sjuan

Bali Residence

Bali Residence är ett privatägt bostadsområde med enskilda hus på landsbygden strax utanför byn Laem Mae Phim. Områdets namn syftar på den ursprungliga byggnadsstilen. Landet är fortfarande gästvänliga, välkomnande och säkra Thailand. Och även om det är landsbygd så finns det internet via fiber och 4G, bra vägar, sjukvård och det mesta annat vi som européer ser som självklart hemma.

Bostadsområdet fungerar utmärkt även för stora sällskap och flera familjer som vill semestra tillsammans genom att hyra flera hus. Många av våra grannar hyr ut sina hus själva eller via förmedlingar, se separata länkar i högerspalten.

I närområdet finns allt som behövs för en bekväm tillvaro, oavsett om det handlar om två veckor semester eller flera månaders äventyr.

Karta